de Klusjesvrouw

"Klussen is voor mij een vorm van ontspanning. Ik hoef niet na te denken, sport een beetje en ontmoet nieuwe mensen." 

Ik ben Isa Veenstra en woonachtig in Groningen. Naast mijn kluswerk werk ik als docente beeldende vorming op diverse middelbare scholen. Door dit werk heb ik een brede materiaal- en gereedschapskennis ontwikkeld.

Wat doet de Klusjesvrouw?
De klusjesvrouw is in te huren voor simpel klus- en schoonmaakwerk, daarnaast doe ik ook tuinonderhoud, simpel naai- en verstelwerk.
Het kan natuurlijk zijn dat uw klusje hier niet binnen valt, mail mij dan gerust. Waarschijnlijk kan ik iets voor u betekenen. 

Hoe het klussen is ontstaan..
In 2013 startte ik als klusjesvrouw als bijverdienst bij een seniore buurvrouw. Al snel kwam ik erachter dat er veel mensen waren die nog veel simpel kluswerk hadden liggen. Klussen als bijvoorbeeld een muurtje schilderen, een band plakken, kozijnen schuren of een broek verstellen. Allemaal dingen die men het liefst zelf wil doen, maar door tijdgebrek of motivatietekort vaak blijven liggen. Dit werk is vaak te simpel en te prijzig om er een vakman voor in te huren.

Mijn specialiteit ligt hier!

De handigheid zat mij al jong in de vingers. Ik naaide op mijn achtste mijn eigen poppen en hutten bouwen was ook één van mijn favoriete bezigheden. Na de havo en een 9,5 voor mijn eindexamen praktijk beeldende vorming, koos ik ook voor dit vak. Ik studeerde docent beeldende vorming aan het NHL waar ik erg breed ben opgeleid. Technieken als grafiek en drukwerk, websites bouwen tot aan het poppenhuis wat ik van hout bouwde voor mijn afstudeerwerk. Ik ben hierdoor erg vaardig met veel materialen en gereedschappen.

Tijdens mijn studie heb ik een aantal jaren als huishoudelijke hulp bij de thuiszorg gewerkt. Ik zag hier ook vaak kluswerk, waar ik als huishoudelijke hulp weinig tot geen tijd voor had. Senioren die niet meer de mogelijkheid hebben om bijvoorbeeld een heg te snoeien of een schilderij op te hangen. 
Maar diezelfde vraag zie ik ook bij gezinnen met weinig tijd of studenten met weinig motivatie. Voor iedereen probeer ik daarom iets te betekenen.

Ik ben geen gecertificeerd vakvrouw, dus mocht een klus te lastig zijn dan kan ik u altijd doorverwijzen naar mijn professionele klusvrienden.

Tip van de Klusjesvrouw

Wist je dat je Marokkaanse tegels nooit met zuurhoudend schoonmaakmiddel mag schoonmaken?